previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

“Mens sana in corpore sano”, este un proverb latin care prin traducere inseamna minte sanatoasa in corp sanatos.

Pentru ca saptamana trecuta a fost “Saptamana sportului si a sanatatii”, asociatia Fabrica de Fapte Bune a dorit sa fie alaturi de Razvan Doica, campion national la IronMan si antrenor personal la 2K Sport House. Asa ca ne-am echipat, ne-am dotat cu voie buna si energie pozitiva si am mers pe Stadionul Dinamo si am alergat impreuna cu Razvan si alti voluntari, care au dorit sa sustina aceasta actiune benefica.

De ce am sustinut aceasta cauza? Pentru ca suntem in secolul in care stresul ne acapareaza si nu ne mai lasa spatiu sa ne bucuram de lucrurile frumoase din viata si atunci singura solutie pentru a putea combate stresul, sedentarismul, lupta cu kilogramele in plus, este sa facem miscare, sa ne punem corpul la treaba si sa il “muncim” la fel cum facem si cu mintea noastra.

Ce a iesit? O activitate frumoasa si plina de energie pozitiva:)

Beneficiile sportului sunt nenumarate si cred ca multi dintre voi le cunoasteti deja:
• Iti ofera o stare de bine;
• Somnul tau va fi unul mai linistit si mai profund;
• Te motiveaza in depasirea propriilor limite;
• Echilibrarea starii psihice;
• Eliberarea endorfinelor, care sunt responsabile pentru provocarea placerii, a fericirii, dar si a starii de calm si relaxare, etc.

O alta idee pe care vreau sa o mentionez este ca nu este neaparat necesar sa mergi la sala de forta pentru a face sport, te poti plimba in parc, poti merge pe bicicleta, poti alerga sau poti sari coarda. Important este sa te misti si sa elimini din stresul acumulat intreaga zi.

In concluzie, va indemnam la miscare si la o viata sanatoasa!