Curatenie @ Locul Morii

Pentru ca a venit primavara si am dorit sa ajutam natura sa se dezmorteasca, am initiat o campanie de curatare a unor zone din Bucuresti. Am pornit timid catre locatia stabilita: Lacul Morii. Ne-am adunat o mana de oameni, inarmati cu voie buna si cu energie pozitiva si chiar daca am pornit timid la "atac", la finele zilei am descoperit ca actiunea noastra nu a lasat oamenii nepasatori, ba chiar ni s-au alaturat si si-au dorit sa ne de-a o mana de ajutor.

Pornind-la-atac

Echipa Fabrica de Fapte Bune

fabrica-de-fapte-bune-voluntarii-spontani

Echipa Fabrica de Fapte Bune si voluntarii spontani

before

Before

after

After

Poate ca nu pare mult, insa ceea ce am adunat doar din aceasta zona restransa a fost surprinzator si pentru noi, iata ce am "capturat"!

saci-de-gunoi-umpluti
captura

Am reusit sa adunam in total aproximativ 25 de saci de gunoi menajer de pe o suprafata de 100 mp dar si multe laude, aprecieri si ajutorul unor oameni cu suflet minunat. A fost o experienta pe care ne dorim sa o repetam si sa ajungem sa incurajam cat mai multi oameni sa ia parte la actiunile noastre. Majoritatea deseurilor menajere sunt produse de activitatile umane, ceea ce neduce cu gandul la faptul ca atata timp cat omul produce un deseu, este responsabil si de colectarea acestuia sau macar de depozitarea acestuia fara a periclita medicul inconjurator. Intentia noastra a fost aceea de a trage un semnal de alarma asupra cantitatii enorme de gunoaie ce “domnesc” in orasul nostru si sa incurajam oamenii sa fie responsabili atunci cand isi petrec ziua in natura, adica sa nu mai lase deseurile gunoiul menajere la voia intamplarii. Va indemnam sa faceti o FAPTA BUNA chiar astazi pentru un oras mai curat! Depozitati deseul menajer in spatiile destinate acestuia - PUBELA!